Een uitleg video, waarin je vaak op een professionele, informele en luchtige wijze complexe boodschappen verduidelijkt en overbrengt aan je publiek. In animatie! Of met video in video. Zo communiceer je zelfs de meest uitgebreide informatie op een visueel aantrekkelijke manier.

Maak je gebruik in jouw bedrijf van en academy of leermappen? Hanteer je nog printscreen met worddocument en rode cirkel erom heen en klaar is de tutorial waar meestal vrij veel tekst ook bijstaat?

E-learning, explainer-video, tutorials en instructie maak er een animatie van en hak alle stukken in kleine porties en de voordelen zijn eindeloos. Het grote voordeel van een animatie is de combinatie van beeld en geluid (voice-over en muziek). In een korte tijd van 40 sec. kun je meer informatie doorgeven omdat het brein nu eenmaal beter met bewegende beelden is. Door steeds nieuwe informatie te tonen in combinatie met een goede voice-over (tegenwoordig is Ai en text to speech super makkelijk daarvoor) kan het brein beter informatie verwerken en begrijpen.

Ook een uitlegvideo is soms een onboardingvideo wat wordt hier mee bedoelt? ( zie https://www.videoflex.nl/onboardingvideo/ ) Dit kan een animatie zijn of een uitleg-video met door mij gemaakte beeld opnames.

Ideaal voor MKB en productiebedrijven maar ook voor verzekering en software bedrijven. Toepasbaar als vlog en voor marketing doeleinden. Online presentatie bieden veel voor minder dan een advertentie in de krant.

Wat maakt het zo mooi om een uitleg video te maken:

  • Video content stimuleert organische zoekresultaten maar liefst 50 keer meer dan tekst
  • Het gebruik van video’s op je landingspagina’s zorgt gemiddeld voor een stijging van 86% in je conversion rate
  • Na het bekijken van een video, is 64% van de kijkers sneller geneigd om een aankoop te doen

Gemiddeld kost een uitleg animatie zo’n € 1.200,- tot € 5.000,- op internet. Ook met een op maat gemaakte animatie ( Videoflex tussen € 500,- en € 950,- ) kun je al ver komen. Wil je een gerichte prijsspecificatie? Neem dan contact met ons op: info@videoflex.nl